×
[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]30 Mayıs 2019 tarihli Yargı Reformu Stratejilerinde yer alan Amaç 3 “İnsan Kaynaklarının Nitelik ve Niceliğinin Artırılması” başlığı altında belirtilen hedef ve faaliyetleri aşağıdaki gibidir.

Hedef 3.6

Mesleki ve teknik liselerin adalet alanları ile Adalet Meslek Yüksekokullarının kapasiteleri geliştirilecektir.

Faaliyetler

1. a) Adalet Meslek Yüksekokulları ile mesleki ve teknik liselerin adalet alanlarının sayısı ve kontenjanı artırılacaktır.
  2. b) Adalet personeli alımına ilişkin sınavlarda bu okulların mezunlarına öncelik tanınmasına ilişkin düzenleme yapılacaktır.
  3. c) Uygulanan eğitim programı adalet sisteminin ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilecektir.
  4. d) Adalet Meslek Yüksekokullarına infaz personeli yetiştirilmesine yönelik programlar yaygınlaştırılacaktır.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]